Skoči na vsebino

Kevin Bacon's Mast za Kopita

Hoof Dressing Kevina Bacona je 100% naravni izdelek, ki je ročno izdelan že več kot 32 let. Narejen iz svežih lovorjevih listov, vitaminov, visoko kakovostne živalske maščobe in olj. Zimska mast ima večji poudarek na oljih, za lažjo iporabo v zimskih časih, da mast ne zmrzne.

Lovorovo mazilo ne zagotavlja le lepega videza kopita, temveč tudi globoko prodre v njega in ga nahrani. Redna uporaba pozitivno vpliva na rast kopit. Poleg tega je preprečeno sušenje kopitne stene in samo kopito je zaščiteno pred vlago.

Običajna uporaba:

  • izdelek nanesite neposredno na steno kopita, podplat in krono s čopičem.
  • zdrava nega kopit: 2 tretmaja na teden
  • pred tekmovanjem: enkratno (za lepoto in estetiko)
  • v suhem vremenu: 4 do 5 aplikacij na teden

Intenzivnejša uporaba na zelo suha kopita:

  • poškropite kopito in pustite, da se kopito posuši.
  • nato nanesite Hoof Dressing.
  • postopek ponovite vsak dan skozi ves teden.

17,95

1 na zalogi (se lahko naroči)

Opis

Zgodba o masti za kopita Kevina Bacona se je začela v nadstropju moje splošne mesarske in svinjske mesnice v bližini Liega v osemdesetih letih. Ravno sem kupil kobilo s prirezano peto in nisem mogel najti ničesar, zaradi česar bi kopito zraslo. Nato mi je prijatelj predlagal, da si sam naredim mast za kopita.
Tako sem se nato srečal z različnimi kvači, veterinarji in faramcevti, da sem razvil “čudežno zdravilo” za suha, krhka kopita.

Kot rezultat sem razvil izdelek iz živalskih maščob, rastlinskih olj in lovorjevega ekstrakta (pridobljenega z maceracijo), ki je resnično prodrl v rog, da zadrži vlago znotraj kopita. Takrat koristno delovanje lovorjevega ekstrakta ni bilo nujno neznano, toda s samim pridobivanjem sem lahko preveril koncentracije aktivnih sestavin, ki jih je vseboval.
Hitro so sledili dobri rezultati. Mast za kopita sem začel prodajati v okolici, dokler ga prijatelj ni poslal mednarodnemu skakalcu Kevinu Baconu, ki je bil takoj prepričan v njegove prednosti. Nato sem ga vprašal, ali bi se strinjal, da bi dal svoje ime za mast za kopita.

To je pomenilo začetek širitve mojega malega podjetja. Konec dneva sem delal v svoji zadnji sobi in proizvajal 200 kg masti, enkrat na teden, nato dvakrat na teden, nato trikrat na teden!
Nato smo morali poiskati trgovce, ki so mast za kopita prodajali kovačem in trgovinam. Po uspehu na francoskem trgu smo se prebili na angleški trg. Naše srečanje z Billyjem Crothersom, vodilnim imenom v kovaštvu, je bilo odločilno. Danes več kot 1200 kovačev uporablja in prodaja moje izdelke v Združenem kraljestvu, medtem ko se ta številka v Evropi poveča na 4000.

Z leti so sledili še drugi izdelki po prvotni masti za kopita … in zgodba se nadaljuje.

Dodatne informacije

Teža 1 kg

Potrebujete pomoč
pri izdelku?