Skoči na vsebino

RAZKUŽILO ZA ŽABICO Kevin Bacon's Hoof Solution

Mnogi konji preživijo več kot dvajset ur na dan zaprti v hlevih, kjer so prisiljeni stati na podlagi, umazani z urinom in gnojem.

Vlaga in kislost stabilnih tal in nastilja vplivata na podplate in žabice konjskih nog, ki so pogosto oslabljene, celo poškodovane.
Hoof Solution je izjemen izdelek, ki ga priporoča večina kovačev, jahačev in konjeniških profesionalcev. Uporablja se na žabicah in podplatih, ki so mehki, občutljivi, smrdljivi in / ali pretanki. Zelo priporočljivo je premazati podplat in žabico stopala z raztopino kopita vsakič, ko konja prekujemo in pred nanosom silikona.
Zahvaljujoč priloženi krtači za nanašanje je Hoof Solution zelo hiter in enostaven za uporabo. Popolnoma se oprime podplata in žabice stopala, če sta čista in suha. Redna uporaba bo dala optimalne rezultate. Hoof Solution je primeren za vse vrste konj, bodisi podkovanih ali nekovanih, in ne glede na letni čas.

Sestava: voda, ogljikovi hidrati, kis, malahit.

 

23,90

6 na zalogi (se lahko naroči)

Opis

Zgodba o masti za kopia Kevina Bacona se je začela v nadstropju moje splošne mesarske in svinjske mesnice v bližini Liega v osemdesetih letih. Ravno sem kupil kobilo s prirezano peto in nisem mogel najti ničesar, zaradi česar bi kopito zraslo. Nato mi je prijatelj predlagal, da si sam naredim mast za kopita.
Tako sem se nato srečal z različnimi kvači, veterinarji in faramcevti, da sem razvil “čudežno zdravilo” za suha, krhka kopita.

Kot rezultat sem razvil izdelek iz živalskih maščob, rastlinskih olj in lovorjevega ekstrakta (pridobljenega z maceracijo), ki je resnično prodrl v rog, da zadrži vlago znotraj kopita. Takrat koristno delovanje lovorjevega ekstrakta ni bilo nujno neznano, toda s samim pridobivanjem sem lahko preveril koncentracije aktivnih sestavin, ki jih je vseboval.
Hitro so sledili dobri rezultati. Mast za kopita sem začel prodajati v okolici, dokler ga prijatelj ni poslal mednarodnemu skakalcu Kevinu Baconu, ki je bil takoj prepričan v njegove prednosti. Nato sem ga vprašal, ali bi se strinjal, da bi dal svoje ime za mast za kopita.

To je pomenilo začetek širitve mojega malega podjetja. Konec dneva sem delal v svoji zadnji sobi in proizvajal 200 kg masti, enkrat na teden, nato dvakrat na teden, nato trikrat na teden!
Nato smo morali poiskati trgovce, ki so mast za kopita prodajali kovačem in trgovinam. Po uspehu na francoskem trgu smo se prebili na angleški trg. Naše srečanje z Billyjem Crothersom, vodilnim imenom v kovaštvu, je bilo odločilno. Danes več kot 1200 kovačev uporablja in prodaja moje izdelke v Združenem kraljestvu, medtem ko se ta številka v Evropi poveča na 4000.

Z leti so sledili še drugi izdelki po prvotni masti za kopita … in zgodba se nadaljuje.

Dodatne informacije

Teža 0,15 kg

Potrebujete pomoč
pri izdelku?